Perquè els drets dels infants es facin grans

“La cosa més important a la vida és mirar amb ulls de nen”, deia Albert Einstein.

Malauradament, ho fem poc. Ens oblidem que a molts països no es respecten els drets fonamentals dels infants, fins i tot a casa nostra, on molts d’ells amb prou feines poden menjar adequadament o passaran fred aquest hivern.

Perquè ho tinguem present, fa tres anys que Save the Children va engegar un programa especial per posar en relleu els drets dels infants, però aquesta vegada d’una manera diferent, des dels propis ulls dels nens i nenes del nostre país.

Amb ells s’han treballat els drets de manera molt creativa, des de l’escola, cantant, jugant, explorant, divertint-se, escrivint i il·lustrant contes, rodant videoclips, descobrint els problemes actuals de vulneració i creant la seva pròpia versió de la convenció.

Fruit d’aquest treball, i per commemorar el 25è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants de les Nacions Unides, ha nascut una idea perquè la població catalana se solidaritzi i mobilitzi a favor dels drets de la infància de tot el món.

S’ha creat l’Himne de la Infància. Des de la lletra, la composició musical i el cant, els nens i nenes del nostre país han estat cocreant i protagonitzant el moviment que defensa els seus propis drets. I no es queden aquí, ens posen sobre la taula un repte: crear la coral online més gran de Catalunya, només cal que pugis un vídeo cantant l’himne en família o amb amics. D’aquesta manera tots i totes sumem la nostra veu a favor de la infància. Com diu l’himne: “I tant de bo que sigui així, i tant de bo, segur que sí!”.

199 thoughts on “Perquè els drets dels infants es facin grans

Los comentarios están cerrados.